Tredje generasjon tømmermann

Daglig leder Andreas Eidsaa har fått inn hammerbruken omtrent med morsmelken. Familien har stolte og lange tradisjoner med byggningsarbeider.

Det begynte i 1886 da Ola Eidsaa ble født. Han hadde evnen til å gjøre det utroligste ut av et stykke treverk og ble kjent som byggmesteren fra greipstad som kunne fikse det meste. Han var tømmermann på forsjellige annlegg rundt om i Norges land, med lengre opphold i Åseral og Hardanger. Han traff sin kone ved bygging av stemmen på Høietun, og de bodsatte seg da på Aurebekk. Gjennom en årrekke sammarbeidet han med Byggmester Stølen og frem mot krigen bygde de mange eneboliger og skolebygg. Under krigen jobbet han på Fiskå, mens han etter krigen gikk i companiskap sammen med Trygve Rypestøl.

Andre generasjon, Byggmester Øyvind Eidsaa ble født i1926 og jobbet først hos sin far. Etter en tur til Amerika kom han tilbake i 1954 og fortsatte da som tømmermann og tok byggmesterpapirene i 1957. Han var stort sett stasjonert i Vågsbygda, men jobbet også på Lund og Hellemyr hvor de bygget hus i Pramveien, Lindeveien og de første atriumhusene i Harald Hårfagrevei for arkitekt Leif Haugen. Det pressiseres at konkuransen var hard og at det ble et veiskille når alle ferdighusene kom på banen. Øyvind gav seg i 1975 og forsatte som vakmester, mens han iblant tok på seg noen mindre byggeoppdrag.

Tømrer Andreas Eidsaa er født i1980 og har jobbet 10 år hos Arnesen Bygg før han startet for seg selv i 2007. Han har bygget alt fra næringsbygg til omsorgsboliger, gymsal og aktivitetsenter, samt 1,2,3,4,5,6,7 og 8 manns boliger. Gjennom årene som tømrer har han reist tilbygg, garasjer, hytter og bygd brygger og sørget for renovering av eldre bygg. Tredje generasjon har nå også fått sentral godkjennig pga god erfaring, noe som tilfredstiller bygg opp til 4 mans bolig. Jobber nå som tømrer og daglid leder i egen bedrift sammen med 4 annsatte.

Andreas vil skylder stor takk til sin læremester Torleif Pedersen som lærte han alle gode tips og triks før han gikk av med AFP.

Neste gang du skal velge byggfirma - velg et firma med erfaring!