Vi friskmelder gamle bygninger

Ikke alle av våre kunder ønsker å bygge nytt, men heller bevare tradisjonsrike bygninger. Vi hjelper gjerne til med å sette i stand eldre boliger. Men enkle grep kan vi bytte ut materialer, vinduer, dører og tak for å gjøre boenheten beboelig og få den til å fremstå slik den gjorde da den ble reist.

Ved jevne mellomrom får vi henvendelser fra kunder som har overtatt en eldre bolig gjennom arv fra foreldre eller annen familie. Mange av bygningene er reist for mer enn hundre år siden, og har bare gjennomgått mindre renoveringer. I de fleste tilfeller vi har arbeidet med de siste årene, tilfredstiller ikke husene dagens krav til issolering. Standarden på husene i form av utseende er derimot som oftest bra og mange ønsker å beholde det tradisjonelle preget på bygningen.

Vi tilbyr som en del av våre tjenester etterisolering og fullstendig eller delvis rehabilitering. Enten det trengs å bytte tak, vinduer, kledning eller andre mindre utskiftninger, kan vi hjelpe.

Har du en eldre bolig du ønsker å pusse opp og sette i stand slik at din familie kan oppleve noe av idyllen fra tidligere tider? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale. Vi gir deg gode råd på veien.

På tide å bytte kledning? Alle bildene på denne siden er hentet fra en jobb vi har utført på Kalvåsveien 4 på Tveit i Kristiansand. Her har vi stått for totalrenovering av enebolig fra 1800 tallet hvor vi har byttet kledning, sløyfer, lekter, utført etterisolering og sørget for nytt kjøkkken, stue, bad og soverom. Kledningen ble håndfrest for å få samme profil som den gamle. Denne type arbeid tar noe lenger tid enn en del annet tømrer og snekkerarbeid, men resultatet blir nytt liv til et hus fylt med historie. Når man til slutt får på plass nye vinduer og dører er det kun byggestilen som viser at dette huset har stått lenge. Alle materialer vil være nye.

Råtne planker må byttes

Bildet over viser et vindu som måtte byttes. Treverket rundt vinduet som er vist på bildet under var angrepet av maur og egnet seg ikke for videre bruk.

Bildet under viser resultatet etter av jobben er gjort. Vi har i tillegg til å fjerne reiseverk også byttet gammel kledning. For å få utseende lik det opprinnelige har vi frest kledningen med spor ala det som var fra før.